3 Mayıs 2015

The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension - 1984

KÜNYE
Yönetmen: W.D. Richter 
Senaryo: Earl Mac Rauch 
Oyuncular: Peter Weller, John Lithgow, Ellen Barkin, Jeff Goldblum 
Ülke: Amerika
Yıl: 1984 
Süre: 103 dakika

Puan:    @IMDb

Göremiyoruz ama aramızdalar.

Japon bir baba ve Amerikalı bir annenin evladı olan Buckaroo, Amerikan Başkanı'nın danışmanı, çok başarılı bir biliminsanı, test pilotu ve The Hong Kong Cavaliers adlı grubun solistidir. Bütün bunların yanında grubuyla beraber dünyayı kötülerden koruma gibi ulvi bir amaçları da vardır. Çok yakında dünya yardımlarına ihtiyaç duyacaktır.

Muhteşem kadrosuyla şaşırtan film, türün yabancısı izleyiciye pek fazla bir şey sunmuyor. Fakat genel olarak kendi içindeki esprileriyle göz dolduruyor. Elbette sadece adına bakarak bile kişi nasıl bir şeyle karşılacağını az çok tahmin edebilir; yine de garip maskeli/makyajlı Christopher Lloyd gibi sürprizler ve kötü niyetli uzaylıların garip isimleri gibi detaylar yüz güldürüyor.

Yüksek hızlara erişebilen bir aracın test sürüşü aşamasında, Buckaroo boyut değiştirerek bir dağın içinden geçmeyi başarır. Buckaroo ve ekibine geçmişten bir kin güden ve tutulduğu akıl hastanesinden kaçma planları yapan Dr. Emilio Lizardo (Lithgow), bunun haberini alması üzerine çalışmalarını hızlandırır. Bu arada dünyaya yaklaşan bir gemi dolusu uzaylı istilacı vardır.

Buckaroo alışılmışın dışında bir karakter. Samuray gibi yaşayan bir rockstar. Test pilotluğu yapan bir kovboy. Beyin cerrahı bir şarkıcı. Weller çok aşırıya kaçmadan ve zorlanmadan çiziyor Buckaroo portresini. Lithgow ise ilk yarıda deli bir biliminsani, ikinci yarıda ise bir uzaylı olarak gayet garip (beklenen) bir performans sergiliyor.

Hakkında çok fazla şey söylemenin yersiz olduğu bu filmi izleyin. Efektlere ve kostümlerdeki pratikliğe -özellikle iletişim kurarlarken kullandıkları alüminyum folyolara ve pıtpıtlara- siz de bayılacaksınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder